Preporuke za kućne espresso aparate

Kafa nije samo napitak, ona za neke predstavlja način života i ritual u kome uživamo svim čulima. Svedoci smo da se način života svakoga dana menja, da se živi sve brže, i da se pojavljuje nova kategorija posla takozvani „ rad od kuće “. Zato smatramo da je sada pravi trenutak da investirate u kućni kafe aparat , a mi ćemo vam pomoći sa par saveta. Je, bez obzira da li je pijete malo ili puno, kafa koju pijete treba da bude pre svega sveža, kvalitetna i dobra.

U nastavku vam predstavljamo nekoliko različitih kućnih kafe aparata koji će vaš dom pretvoriti u vaš omiljen kafić a vas u baristu:

  • ESE POD aparati
  • Automatski kafe aparati
  • Manuelni kafe aparati

E.S.E POD i kafe aparati na kapsule (Easy Serving Espresso)

Kafe aparati na kapsule su najzastupljeniji i najpopularniji aparati poslednjih godina u Srbiji. Kafa iz ovih aparata dobija se iz vec pripremljenih kapsula obično jednim klikom dugmeta. Nespreso kapsule ili calde u ponudi će zadovoljiti čak i one „najzahtevnije“ ljubitelje kafe. Kapsule karakteriše bogata krema i uvek sveža espreso kafa u pojedinačnim pakovanjima.  

Automatski kafe aparati

Automatski kafe aparati su malo skuplji od standardnih kafe aparata na kapsule pa je i njihova zastupljenost nešto manja. Korišćenje je jako jednostavno, aparat se programira da spremi kafu baš kako vi volite i to svakog puta. Automatski aparati imaju sopstveni mlin i koriste kafu u zrnu, pa vam svakako preporučujemo nešto sveže i delikatno iz ponude naše pržionice kafe. 

Manuelni kafe aparati 

Manuelni kafe aparati zahtevaju osnovno poznavanje pripreme espreso kafe . Za pripremu  kafe vam je potrebno osnovno znanje mlevenja, doziranja i tampiranja. Aparat koristi mlevenu kafu, pa će vam biti potreban, ili poseban mlin za kafu u zrnu ili unapred samlevena kafa.  Sa ovom vrstom aparata dobijate ono najbolje iz svake kafe pa vam zato preporučujemo neke od najboljih svetskih  „single origin“ kafa iz naše ponude. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.